Wat is er te zien aan de Cote d’Azur?

De beroemde steden van de Cote d’Azur • NICE

  Gelegen op 30 minuten rijden ten westen van de camping -Kom en (her)ontdek Nice, een stad met zoveel geuren en smaken! De typische ‘joie de vivre’ beleeft u door het heerlijke klimaat in combinatie met de schoonheid van de stad.

  De beroemde marktstraat ‘Cours Saleya’ biedt u een scala aan bijzondere vondsten en heerlijke smaken. Kom hier de authentieke smaken proeven van onder andere ‘socca’, of een ‘pissaladiere’.. De oude binnenstad, met zijn typische straatjes en kleine pizzeria’s, zal u zeker bevallen.

 • CANNES

  Gelegen op 30 minuten rijden ten oosten van de camping - Cannes, beroemd om zijn filmfestival, zijn Croisette en zijn elegantie is waar het ene hotel en paleis nog luxueuzer is dan het andere. Maar Cannes is ook de wijk ‘Suquet’ in het hart van de stad met zijn veelheid aan kleine straatjes, trappetjes en oude huisjes, vol van historie en verhalen.

 • ANTIBES-JUANS LES PINS

  - In dit stadje vindt u alles wat u maar wenst... ideaal gelegen tussen Nice en Cannes, de stad waar het heerlijk toeven is, beroemd om haar relaties met Picasso, en is daarom een van de beste plekken aan de Cote d’Azur genoemd.

 • MONACO – MONTE-CARLO

  Gelegen op een uur rijden ten westen van de camping - Dit moet u gezien hebben, ten minste een keer in uw leven! Ingeklemd tussen de azuurblauwe zee en de laatste rotsketen van de Alpen, geeft dit dichtstbevolkte landje ter wereld u het gevoel tussen de meest welgestelde mensen te vertoeven. En dat is ook zo! Grote toeristische attracties zijn het prinselijk paleis, de kathedraal Sint Nicolaas, het Monte Carlo casino en de bekende Formule I Grand Prix, die jaarlijks in mei in de straten van Monte Carlo gereden wordt


De stadjes en dorpjes als kloppend hart van de provencaalse cultuur • ST PAUL DE VENCE

  Welkom in Saint-Paul de Vence

  Dit middeleeuwse dorpje, in de beschutting van zijn muren, ligt bovenop een heuveltop. Met het uitzicht op de Middellandse Zee die aan zijn voeten weerspiegelt, en met de rug naar de Zuidelijke Alpen gelegen, is dit ongetwijfeld een van de mooiste dorpjes die er bestaan. Alleen dit al zou volstaan om de aantrekkingskracht van Saint-Paul te verklaren.

  Maar hier komt nog een culturele en artistieke uitstraling bij. Naast het feit dat vele beroemde schilders uit de 20e eeuw hier hun inspiratie opdeden, kunt u hedendaagse beeldende kunst bewonderen in de ‘Fondation Maeght’.

 • GRASSE

  Op een afstand van 25 minuten rijden van de camping vindt u Grasse, een mooi middeleeuws stadje gelegen tegen de Alpen aan, op een hoogte van ongeveer 350 meter. Sinds 200 jaar mag Grasse zich de trotse ‘ hoofdstad van de wereld in de parfumindustrie’ noemen. Een prachtig parfummuseum laat u zijn enorme collectie zien op een oppervlakte van 3800 m2. Grasse telt drie parfumerieen, Fragonard, Molinard en Galimard, welke u kunt bezichtigen. Gedurende deze bezichtigingen kunt u worden rondgeleid in verschillende talen (waaronder ook in het Nederlands), en ziet u de manier waarop parfum, maar ook andere producten worden gemaakt. Uiteraard kunt u hier ook uitgebreid winkelen.

 • VENCE

  Vence vindt u op 20 minuten rijden vanaf de camping. Dit stadje ademt nog de sfeer van het oude Frankrijk. U vindt hier prachtige zonovergoten terrassen, maar ook is het heerljk vertoeven onder de bomen, waar het altijd koel blijft. Vence is een gastronomisch dorp, waar haar specialiteiten volop te verkrijgen zijn zoals natuurlijk de olijfolie, maar ook heerlijk verse knoflook, en kruiden als tijm en bonenkruid.

 • TOURRETTES SUR LOUP

  Tourrettes sur Loup is het dorpje het dichtst bij de camping. Het is een middeleeuws dorpje met charme, kleine straatjes, gewelfde passages van oude stenen en bloemen op de trappen. Tourrettes wordt het ‘viooltjesstadje’ genoemd, omdat dit plantje hier al in de vorige eeuw wordt gekweekt.

 • GOURDON

  Gourdon is een bijzonder dorpje, gelegen op 35 minuten rijden van de camping. Gourdon ligt bovenop een bergtop, uitkijkend over de Loup vallei met een adembenemend uitzicht op een hoogte van 760 meter. Het uitzicht strekt zich uit van Nice tot aan Theole. Dit punt wordt ook wel het ‘arendsnest’ genoemd, en werd gebruikt als toevluchtsoord in het verre verleden. Vanaf het ‘Place Victoria’ heeft u een prachtig vergezicht over de hele Riviera, met schitterende kleuren die de hele dag en seizoen veranderen.


Voor natuurliefhebbers • Het reservaat ‘des Monts d’Azur’ (het bizonpark)

  Op 50 minuten rijden van de camping vindt u dit reservaat met een enorme diversiteit aan natuur. U vindt hier rotsachtige kust, maar ook grasland, terwijl een verscheidenheid aan fauna hier een thuis vindt. Hier vindt u gemzen, bizons, przewalski-paarden, maar ook herten en adelaars. In totaal zijn hier meer dan 500 dieren, waarvan een twintigtal bedreigde diersoorten zijn.

 • Het meer van St. Cassien

  Op 50 minuten rijden van de camping bevindt zich dit prachtige meer, in de richting van Draguignan. U kunt hier zwemmen, vissen en diverse watersporten (wel zonder motor!) beoefenen.

 • ST CEZAIRE

  St. Cezaire bevindt zich op 50 minuten rijden van de camping. U vindt daar de beroemde oude grotten van 6 miljoen jaar oud : een unieke plek!

 • Het nationaal park de ‘Mercantour’

  Op 2 uur rijden van de camping bevindt zich dit uitgestrekte natuurgebied, met de ‘Vallee des Merveilles’ en het ‘Parc Alpha’ waar u wolven kunt spotten.

 • LE VERDON

  De Verdon bevindt zich op 2 uur rijden van de camping. Dit is een gebied met miljoenen kleuren en geuren, vooral beroemd om de ‘Gorges du Verdon’, maar ook het meer van ‘Sainte Croix’ en het meer d’Esparron vindt u daar. Mocht u de velden van lavendel en de wijngaarden zoeken, dan bent u daar op de juiste plek.

 • PARC PHOENIX

  Op 30 minuten rijden van de camping ligt Parc Phoenix, een stadspark in Nice. Het park beslaat een omvang van 7 hectare, met 2500 plantensoorten, waarvan enkele zeldzaam zijn, in een typisch mediterrane omgeving. Er is een tropische kas is 700 m2 groot en 25 meter hoog, deze is een van de grootste van Europa.

 • ST JEAN CAP FERRAT

  Op 50 minuten rijden van de camping ligt St. Jean Cap Ferrat. Gelegen aan zee kunt u met de organisatie ‘SOS Grand Bleu’ dolfijnen ontmoeten in hun natuurlijke omgeving.


Sportief in de natuur • Bergbeklimmen

  Het hele jaar is het mogelijk om op deze plek te klimmen.. uniek door zijn schoonheid en de hoeveelheid aan goede trajecten beginnend op verschillende plekken. Dit biedt mogelijkheden aan voor de beginnende klimmers (ook kinderen) tot aan de meest geoefende klimmers. Er is begeleiding beschikbaar door professionele klimmers, in groepsverband, of individueel.
  Voor meer informatie:

  destination-nature.vpweb.fr/
  www.grimpeur.net


 • Paragliding en deltavliegen

  Altijd al willen vliegen? Het is mogelijk om Gourdon of Greoliere van bovenaf te zien, te ervaren hoe u opstijgt, zwevend over de vallei van de Loup, beleef alle schoonheid in de stilte en kom neer op 200 meter afstand van de camping.

  Voor meer informatie www.ecolecumulus.com

 • CANYONING

  De Gorges du Loup leent zich met uitstek voor ‘canyoning’ , het spectaculaire afdalen van een rivier door te springen, zwemmen, glijden en abseilen. Dit is mogelijk vanaf 8 jaar, met elk sportief niveau.

  Vergezeld door een gediplomeerde gids van de organisatie ‘Destination Nature’, (naar uw keuze) hele of halve dag om de rivier de Loup van een heel andere kant te ontdekken. Het heldere water neemt u mee naar een fantastische ervaring voor het hele gezin. Dit is mogelijk voor individuelen, maar ook in groepsverband.


Attactieparken • MARINELAND

  Marineland bevindt zich op 30 minuten rijden van de camping. Het is het grootste dierenpark van Frankrijk, beroemd om de hoeveelheid dieren en de spectaculaire shows. Springende dolfijnen, dansende orca’s en grappige zeehonden zorgen voor een onvergetelijke dag. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de receptie van de camping, of aan de kassa van het park.

 • AQUASPLASH

  Aquasplash bevindt zich op 30 minuten rijden van de camping. Dit is het meest uitgestrekte waterpark van de hele Cote d’Azur, op loopafstand van de zee. Meer dan 2000 meter glijbanen zorgen voor een superverfrissend en sensationele ervaring.

 • ANTIBES-LAND

  Antibesland ligt op 30 minuten rijden van de camping, en is geopend van april tot september. In dit park vindt u een scala aan (kermis)attracties voor klein en groot.


facebook
Les Rives du Loup
2666b Route de la Colle
06140 Tourrettes sur Loup - FRANCE
www.rivesduloup.com
Fax : +33 (0)4 93 24 53 70
N 43°41'53 E 07° 00' 26

Privacy policy © 2021 Les Rives du Loup

designed by pix associates